Ahli Kelab Kad !!

May 7, 2012

Home » » Kasih anak

Kasih anak





pengalaman pertama kali buat teman melihat situasi ini...
















selama sejam setengah feri bergerak dari Langkawi ke jeti Kuala Kedah...
kakak nih setia berdiri disisi katil ayahnya
sambil tangan menggosok-gosok belakang tubuh si ayah demi mengurangkan rasa sejuk..
terfikir teman...
tak lenguh ke kaki kakak nih berdiri?...
tapi pasti..
rasa kasih seorang anak melebihi rasa lenguh kaki...




teman kurang pasti apa sakit ayahnya..
mungkin juga ayahnya jatuh pengsan ketika bercuti ke Langkawi bersama anak-anak
sebab banyak jugak beg & barang yang dibawa oleh ahli keluarga pesakit..
yang pasti se-tong oksigen, se-beg air normal seline yang bergantung beserta pakej 
seorang doktor,seorang nurse beserta seorang attenden lelaki mengiringi perjalanan ini..




sampai aje di jeti Kuala Kedah...
kelihatan driver ambulans bersedia di pintu feri untuk memindahkan pesakit tadi...
keluar aje dari jeti pintu ambulans udah ternganga menanti pesakit untuk dipindahkan ke hospital..
moga pakcik tadi selamat....





26 comments

May 7, 2012, 11:40:00 AM

k.nini,
mmg gitu kekdahnye klu kat langkawi ... bila pesakit memerlukan rawatan yg tidak ade kat spital langkawi mmg akan refer ke spital alor star ...

mmg guna pengangkutan laut pun ....
arwah mak kite dulu pun gitu ...
dok transfer gitu la ...jap ke Alor star pastu langkawi ...bila dah sihat warded kat sg petani ... tarnsfers plak ke langkawi pastu ... Allah lebih sygkan die ....

ptt nye kena kaji pasal pengangkut udara kan .... cam helikopter ke ... tak leh ke ??

May 7, 2012, 11:52:00 AM

moga2 selamat...alahai sayu je tengok...

May 7, 2012, 12:19:00 PM

semoga ayah beliau sembuh dgn cepat..

May 7, 2012, 12:45:00 PM

anak yang baik ni kan..
kasihkan ibubapa mengatasi segala nya kan..
semoga pak cik tu sembuh, berkat doa dan pengorbanan anak nye tu..AMIN.

May 7, 2012, 1:00:00 PM

Kalau kita berada ditempat wanita itu pun akan buat yg sama Nini... kita doakan yg baik-baik utk ayahnya itu...

May 7, 2012, 5:08:00 PM

sayunya... semoga semuanya selamat, hanya doa yang mampu diberikan dari jauh...

May 7, 2012, 5:10:00 PM

kasih seorang anak kan...semoga ayah nyer mendapat rawatan yg terbaik...

May 7, 2012, 5:53:00 PM

Sejuk hati orang tua punyai anak sebegini.. Semoga pak cik tu kembali sihat sepenuhnya & semoga anaknya mendapat keberkatan dalam hidup.. =)

May 7, 2012, 8:29:00 PM

Semoga Allah SWT merahmati anak itu kerana kasih sayangnya pd ayahnya & semoga pakcik tu dahpun mendapat rawatan sewajarnya. Sayunya tengok, teringat masa beberapa kali mak akak di jospital..

May 7, 2012, 8:31:00 PM

*hospital* Taip pakai henpong ni haluih sgt, jari pulak terlebih saiz :D

May 7, 2012, 9:38:00 PM

semoga menjadi pengajaran buat kita semua..

May 7, 2012, 11:09:00 PM

alhamdullilah dapat anak yg sebegitu..

pengalaman saya dahulu, masa naik feri langkawi ni, mereka bawa jenazah! Ya, mereka nak kembumikan di tanah besar ..

May 8, 2012, 8:48:00 AM

@eima aku pon tak pastila..mungkin kerajaan patut kaji balik situasi mcm nih especially yg melibatkan nyawa org yg tengah kritikal sakit..
amboooii...dan2 panggil aku k.nini!..

May 8, 2012, 8:48:00 AM

@syawalsimpsons aku yg tengok pon tumpang simpati

May 8, 2012, 8:48:00 AM

@:: Mrs.Eady :: harapnya mcm tu la kak

May 8, 2012, 8:49:00 AM

@Pokok Manggis Depan Rumah sama2 kita doakan utk pakcik nih

May 8, 2012, 8:49:00 AM

@Kakzakie btol kak..kalo kita disituasi yg sama pun,kita akan buat mcm nih

May 8, 2012, 8:49:00 AM

@Hanis MY btol sis..cuma doa yg mampu kita beri

May 8, 2012, 8:50:00 AM

@Papa Mifz btol..harapnya mcm tu juga

May 8, 2012, 8:50:00 AM

@Misz Mieza kita sama2 doa utk pakcik nih

May 8, 2012, 8:50:00 AM

@Dinas Aldi btol kak..bila tengok situasi ni,mmbuatkan kita lebih beringat

May 8, 2012, 8:51:00 AM

@Dinas Aldi wakakakakaka....ang buat lawak kak!

May 8, 2012, 8:51:00 AM

@alin btol alin..harapnya mcm tu

May 8, 2012, 8:51:00 AM

@Daddy Ziyyad jenazah! *gulp* tak dapat nk bayangkan camne situasi dlm feri time tu!

May 8, 2012, 11:01:00 AM

Memanglah Nini. Akak masa gi langkawi dulu takut betul kalau sakit. Taxi driver tu pun cakap, doktor tak ramai kat hospital tu dan kelengkapan pun tak berapa nak ada. Kesian orang Langkawi. Bilalah nak bagi kemudahan hospital yang bagus agaknya. Pelancung makin ramai. Memang satu isu betul.
Alhamdulillah ada anak yang kasihkan ayahnya begini.

May 8, 2012, 1:25:00 PM

@Aidah btol kak..patutnya diaorg upgradekan insfraktuktur kat sana..ramai pelancung dtg & tak semuanya sehat sepanjang masa tapi kemudahan kesihatan tak mencukupi.

Post a Comment