Ahli Kelab Kad !!

May 24, 2012

Home » , , » Ombak Rindu di Pangkor Island..

Ombak Rindu di Pangkor Island..




cadang nak bubuh intro lagu ombak rindu tapi..
macam tak kene pulak dengan jalan cerita teman nih...
lagu tu sedih sangat..leleh gitu..
jalan cerita teman ni pulak banyak tersengih,ketawa dari menangis...
so,..tak payahla lagu intro...
hahahahhahaha......




Jumaat, 18 Mei 2012




percutian di Pangkor kali nih ditaja dan dibahagi sama rata antara cik asbenn,cik sayang kita & tn haji...
teman cuma tukang booking bilik sajor...
dan nak dijadikan cerita lagik best...
teman nyaris-nyaris nak tinggal wallet dalam kereta..
mujur time tu blom naik feri menyeberang laut lagik..
haru..haru...





abah & mak teman...
mereka juga teman jemput utk join percutian nih..
datang bertiga bersama adik bam-bam dari Tlk Intan tapi cuma bawak 1 beg AF sajor..
camne la boleh muat semua baju sumbat dalam beg tu....



petang Jumaat tu kami semua naik feri pukul 6petang dari jeti Marina..
~ nasib baik abah dah sesiap beli tiket..teman sampai jeti pukul 5.15ptg!! ~
sebabnya?...
teman bertolak dari Taiping lepas solat Jumaat...
lagipon pagi tu big boss masih lagi on duty...





CikMat buat akrobatik dalam feri...
tak gheti duduk diam..
mentang2 la umie cuma boleh jeling aje sebab uwan,opah & atok ada sama...
kemain kamu tunjuk perangai kannnn.....




perjalanan dari jeti Marina ke jeti Pangkor cuma mengambil masa 10menet sajer...
harga tiket rm10 dan tiket tersebut adalah untuk perjalanan pergi & balik..
untuk parking kereta pulak,..rm5 sehari tapi takde bumbung la.....
tapi..apa ada hal..pasang ajelah car sunshade..abes cerita....
pada pendapat teman,..feri dari jeti Marina lebih selesa...
tambahan pulak perjalanannya tak mengambil masa yang lama...
aircond pon besttt.....





 sampai dah...yeayy!!!!






seingat teman....
last year masa teman pegi Pangkor..
tambang teksi pink ni cuma rm10 ajer..
sumbat la selagi muat satu teksi nih...
tapi...untuk kali nih..
tambang dah naik jadi rm20!!!....
giler ahh.....gamaknya kalo teman pegi Pangkor lagik sekali tahun depan..
korang percaya tak tambangnya boleh jadi rm30 sekali perjalanan??.....





 nilah tempat kami menginap..
Pangkor Indah Beach Resort...
last year pon di sini jugaklah teman menginap...
harga bilik sangatttt reasonable somemore dekat aje dengan pantai...
~ aweks yang berdiri tu bukan papan gelongsor ye.... ~


teman amik 3 bilik & semuanya sebelah menyebelah..
senang nak buat sesi laung-melaung & tumpang toilet kalo emergency nanti....
hahahahahahaha....



 settle sesi check-in..
masing2 nak turun pegi tepi pantai..
nak tengok sunset katanya..
feeling ala-ala foreigner...




 kami & kami lagik....
tak payah carik la henbeg teman..
memang takde..
beg sandang tulah henbeg teman....




 percutian kali nih teman tak bawak kamera..
sebab abah bawak kamera canon dia..
teman tumpang pakai ajer...
jadi haruslah gambar teman yang paling banyak dalam kamera abah...





 gigih tu nak amik gambar sunset...
sambil layan tengok sunset...




kita layan jugak minum air kelapa muda...
ni baru betul feeling foreigner....





malamnya pulak...
kita kenduri dinner beramai-ramai....
menu ikan ayam laut bakar,siakap 3 rasa,sotong katak versi besar goreng kunyit, 
sayur campur beserta sejug air fresh oreng....
total semua rm140++ tapi memang puas hati sebab sedap!!!





SABTU, 19 MEI 2012



Selesai sesi sarapan pagi kat kedai Kak Milah...
~ breakfast aje dah kene charge almost rm50..pitamkejap..~
kami terus proceed untuk sesi tawar menawar harga nak naik bot...
at last lepas puas tawaf dari hujung ke hujung pantai...
dapat jugak rm15 sorang untuk bot berbumbung, 7 gogle untuk snorkling beserta safety jacket sorang satu..
CikMat tak payah gogle...bukan dia pakai pon...
meh la layan gambar GIGAM (gilagambar) kitaorg....




gile melampau kesengalannya...
seronok sangat memasing dapat pakai safety jacket..
korang tengok aje camne MIL teman gelak tengok gelagat anak menantu dia...






ni sebenarnya masih menunggu bot berbumbung sampai....
lama sangat..isi angin tayar dulu kottt.....







 haaa...
yang ni baru cukup korum...
fokuskan sikit kat adik bam-bam teman yang duk belakang tuh..
gaya lebey bawak jet ski...padahal..







 pasangan ombak rindu sengal kita...
big boss demam sebenarnya..
tapi kalo dah namanya sukakan air..
demam pon buat-buat macam tak demam...







 ni konsider pose paling seksi...
siap baring tu kat atas pasir...nasib baik MIL teman sporting..
dia pon tau menantu dia tu spesis camne...







 oh...i like..i like...i like...
sape lagik yang nak like gambar sendiri kalo bukan diri sendiri kan....
feeling macam baru menikah...hanimun aumm aummm gitu....







life guard kita dah asyik pandang laut ajer...




time naik bot laju tu toksah tanya la...
laju kemain adik tu bawak..siap amik korner baring lagik...
setiap kali adik tu amik korner..setiap kali tulah teman menjerit....
gile ko..buatnye jatuh dalam laut kang...tak pepasal ajer...
teman ni dah la pegi bercuti bawak warga emas.....
haduuiiii...memang macam tertinggal kat belakang kejap jantung nih rasanya....




lepas dah puas pusing keliling pulau tengok replika batu yang menyerupai ikan paus, kepala buaya,kepala penyu,pokok couple...bla..bla..bla..
baru ler kami semua diturunkan di Pulau Giam untuk snorkling..
mahaple ye takde gambar yang teman snap masa naik bot laju...
camne nak snap gambar kalo tangan dah kaku pegang batang besi tepi bot...
hahahahahahhaha......




jejak aje kaki ke pulau tu..
maka bermulalah aktiviti bersengal-sengalan....


















 sebelum berendam..kita layan aktiviti berbuai dulu....
ada pulak abg kat tepi tu buat suweet..suweet..
haiissshh..mahap bang ye..saya tak available!







hoke..
setiap kali tengok gambar abah yang nih..
rasa cam nak gelak tapi tak sampai hati....
dah serupa supervisor pestcontrol ajer....
yang adik bam-bam pulak..dah serupa tak cukup oksigen...
tarik napas...hembuss.....






awek sorang ni pon sama gak sengal gila kamera...





sesi sengal bersama....
sepettttt..hahahahahaha






gaya itu perlu!
1st time snorkling bersama-sama sambil pegang tangan dalam air..
giler romatik rasanya...sambil pegang tangan,..sambil lambai2 pada ikan dalam air...
tetiba rasa diri diva mengalahkan dobot....
ahaks!!







seksa jenuh nak boleh amik gambar dengan life guard sorang nih...
kemain seronok dia dapat main air...






 korang tengok...
CikMat sempat bukak kedai air laut tarik lagik.....
yang kat belakang tu pulak...
mak, abah dengan adik bam-bam baru timbul lepas snorkling...





dari pukul 10.30pagi kami bertapa di pulau nih..
pukul 2 petang baru call adik bot laju tu untuk amik....
jadi of coz anda-anda semua boleh bayangkan betapa
 "sunburn"nya kulit teman yang memang dah sedia burn nih..
nasib baikle seronok..so redha ajelah kaler kulit tambah burn..
hahahahahaha...





sampai kat pesisir pantai Teluk Nipah..
mak,MIL,sayang & cik asbenn layan pulak naik yang nih...




korang tengok..
kemain semangat acik-acik nih...
suka!!






 teman cuma mampu pandang aje sebab dah tak mampu nak naik...
lutut dah ketaq sebab lama sangat berendam..
hahahahahahaha....





 jangan posing sakan sangat dik ooii..
pegang kuat-kuat..
ko tercampak kang..tak pasal jer...






hikhikhik...
tadik kemain riang lagik acik-acik tu naik pelampung nih...
sekali bila adik tu pecut laju-laju..
terus terperosok tunduk acik-acik nih.....
tudung nak tercabut tuh..





sebelum balik bilik..masing2 tapau nasi bawak balik..
tak larat dah nak turun lagik sekali..
harusss kene rehat dulu...
kulit muka masing-masing dah rasa tegang sebab lama sangat sauna dalam air garam..






petangnya pulak...
kami jalan-jalan tawaf keliling pulau..
oleh sebab ramai ahli kabinet yang join percutian kali nih...
kami sewa sebuah kereta & sebiji motor....





 hajat hati nak verangan kejap jadi minah rempit..
tapi.....





kaki pulak tak berapa sampai nak jejak tanah...
haissshhhh!!....





 tak jadi minah rempit pun takpelah..
dapat bawak motor pon kira ok!





diaorg bertiga aje yang konker motor...






 teman cuma dapat tumpang kejap jer..
tu pon time CikMat pengsan....



malamnya,lepas aje dinner..masing-masing pengsan awal....
tak koser dah nak sembang bagai..
masing-masing dah rasa cam nak tercabut lutut,tercabut lengan bagai..
semua gara-gara sakan snorkling sambil berenang pagi tadik....
sapu losyen seluruh badan untuk CikMat...
sapu losyen serba sikit kat diri sendiri...
terus pitam atas tilam.....krrroooohhhh..kkrrrooohhh....





Ahad, 20 Mei 2012






masing-masing bangun awal pagi tu..
kata nak layan angin ombak rindu pagi-pagi..
maka...terjadilah gambar-gambar nih..




 dua beranak ni korek lubang untuk apa sebenarnya..
lain macam aje kedalaman lubangnya...
korang jangan macam-macam..
tempat awam ni weh!!.....hahahah






 berbuai sambil tunggu anak raja mana-mana datang masuk meminang...
kapal battleship satu ye untuk salah satu hantaran nanti..






 ombak rindu laki-bini....nampak tu..kaki dah berjengket pon..
still lagik nak tolak buai tu ke belakang..
kekunonnye kasik buai laju-laju..anjakan lebey....
















 kaler kulit pon dah seakan sama...perangai pon lebih kurang....
pagi-pagi dah mandi laut....gigi pon tak gosok!!




bila nampak gambar ni mesti nak ketawa..
gigih model berdiri kat situ tak bergerak-gerak..
kamerawoman tengah adjust kasik masuk sekali ombak & kapal2 battleship kat belakang tu....




settle sarapan pagi & mandi...
barule bergerak untuk sesi sopping mengempiskan poket....
sebelum sopping,..singgah kejap kat Kota Belanda...
jom..kita layan gambar...






 teman,MIL,sayang,mak teman....





nampak macam seakan-akan aje hidung teman & mak...
ahaks!!





 kata adik bam-bam teman....
"nko ni kakyong macam baru umo 20taun..."
laa.....ko baru tau ke,dik?......










 adik bam-bam teman....
4hb Jun ni melapor diri kat Institut Baitumal...
amik Dip Perakaunan....
~ dik,..muka nko lagi besarrr dari muka kakyong....~




 jelitawan....oh,..lupa pulak nak bagitau..
budak lelaki baju cokelat tu adik bongsu teman.. *perasan*




 sekali lagik bersama adik bongsu....
he..he..he..he..




drama sebabak....bingung!




lepas dah puas bergambar macam nak rak kat Kota Belanda..
kita layan pegi Tokong Fo Ling Kuan...




~ gmbr pinjam dari google sbb taman idak ngambik gambar tokong ni..tak koser! ~





 yang menarik cuma sebab ada ikan yang tersangatle besar...





 laa.....kat sini pulak dia layan ombak rindu...











ok..abes sesi tawaf...
sekarang sesi kempiskan poket....






teman takde beli banyak2 pon...
takde sape nak makan kang...





oleh sebab kereta proton yang kami sewa tu manual....
terpaksa la teman jadi 2nd driver....
cik asbenn teman tak berapa expert bawak kereta manual nih....
~ mujur teman BOLEH bawak manual & auto ~
sangat mencabar hoke bawak kereta manual bila
turun naik bukit + lalu selekoh yang giler babas punye selekoh..
tak payah mimpi nak nak tukar gear 4...semedang gear 2 & 3 ajer...
kalo tak,..memang ko mengundur time naik bukit kalo pakai gear 4..
memang cepat jahanam gear box kereta....
1st trip ke jeti adalah abah,mak & adik bam-bam beserta deretan beg..
~ time ni abah bawak kereta ~
2nd trip barule MIL,CikMat,sayang & cik asbenn....




 diaorglah model sebab model tetap dah kene bawak kereta...




kitaorg 3 beranak pakai baju bau kedai sebab dah abes baju bersih dalam beg...
hahahahhahaha...





sekian ajelah cerita bercuti kali nih....
bulan ni aje 2 kali teman pegi bercuti...
macam biasa...gambar adalah yang paling banyak....
tapi,teman tau korang suka tengok gambar kan....
bulan depan masih ada lagik ke agenda bercuti ni,boss?....
teman memang suka bab makan angin nih....
hahahahahahha.....








10 comments

May 24, 2012, 4:28:00 PM

tak penah sampai pangkor lagi walaupun dekat cet jer hehehe

May 24, 2012, 4:43:00 PM

wahhh meriah tu ... suka ..ngeh ngeh ....

aku tak pegi lagi pangkor br tau yg naik frei cuma 10 menet ingatkan cam langkawi tu

May 24, 2012, 4:45:00 PM

huwaaa....best gila jalan2....ko buat perangai sengal lagi lawa plak aku rasa....ececeh.....

May 24, 2012, 7:36:00 PM

percutian yg menarik...ramai2 bercuti mmg happening kan..teringin gak nak ke Pangkor...tak ponah sampai lagi...huhu

May 24, 2012, 7:38:00 PM

@HomeStayDotcom uish...try la pegi sekali :)

May 24, 2012, 7:39:00 PM

@eima 10menet kalo ko naik dari jeti Marina..kalo naik dari Lumut,dalam 30menet rasanya

May 24, 2012, 7:41:00 PM

@O'gosh ececeh......ko saje nak ngusik aku nih?..aku debikk kang.hakhak

May 24, 2012, 7:41:00 PM

@Papa Mifz mmg btol..kalo pegi ramai2,lagi meriah.

May 24, 2012, 8:39:00 PM

behnyee...

May 25, 2012, 2:03:00 PM

Wah! Puas akak baca edisi bumper percutian berganda nih. Mula2 nak komen gamba dulu. Yang paling akak suke gamba yang pakai set snorkeling tu, alah yang adik bam2 tak cukup oksigen tu. Akak rasa yang paling glemer model tetengah tu siap letak tangan atas perut. Macam nak mula ceramah pun ada. Nyonya enterfrem tu pun glemer gaks. Hehehe. Abah Nini akak tak nak komen, takut dosa. Cuma gelak dalam hati sambil guling2. Mintak mahap ye pakcik. Ini semua anak pakcik punya pasal, buat lawak tak hengat.
Lepas tu nak tanya gak, kenapa tak amik gamba bilik? Best tak? Makan kena carik sendiri ke atau ada dekat situ je, dik? Banyak pulak soklan akak. Hehehe. Itu je lah nak cakap. Ha, lagi satu nak tanya, adik bambam tak jadi masuk form 6 ya.
Dan akak akhiri komen yang panjang ni dengan ucapan selamat bercuti skolah untuk cik Mat.
Sekian, wassalam.

Post a Comment