Ahli Kelab Kad !!

May 25, 2012

Home » , , » Love Story Kami..

Love Story Kami..





" He knelt to the ground and pulled out a ring
and said...
marry me Juliet you'll never have to be alone..
I LOVE you and that's all I really know..
I talked to your dad go pick out a white dress...
It's a love story baby just say...
" YES".... "




macam biasalah kan..
lagu intro harus kene gempaks sikit..
sebab...sebab..
at last siap jugak entry yang paling korang tunggu-tunggu!!
~ " korang" tu merujuk kepada kawan2 blogger yg tak sabar2 tunggu teman tulis entry nih ~ 





ada rakan blog yang bertanya & tertanya-tanya kepada teman..
bagaimana teman & cik asbenn bertemu..
nak kata sebaya..memang tak..
satu sekolah?..lagik la jauh!!
perkenalan kami nih tak sehebat kisah Lisa Surihani & Yusry..
apatah lagik serumit kisah cinta Laila & Majnun....
namun kami juga punya ceritera kami sendiri....
oleh itu, sebagai satu coretan kenangan..
akan teman ceritakan serba sedikit perkenalan kami...





kami berkenalan secara tak sengaja pada 21 Jan 2005..
hari Jumaat yang juga pada ketika itu kita sedang merayakan Hari Raya Qurban..
punca perkenalan kami?..hanya kerana sms..
teman sebenarnya bersahabat baik dengan adik lelaki no.2 beliau yang pada ketika itu
sedang membilang bulan untuk mendirikan rumahtangga...
sangkaan teman,tuan empunya hp tahu bahawa adiknya menggunakan telefonnya
untuk bergosip dengan teman....
tiba-tiba,selepas solat Jumaat..masuk satu panggilan dari no yang tak teman kenali...
soalan empunya nombor tadi kepada teman sangat mudah...
" hello, who's this?"
huh....tak tergamam ko dengar orang tanya camtu..cakap omputih lagik!
teman ingat2 lupa apa jawapan teman pada empunya nombor tu
 tapi soalan tu cukup membuatkan teman kecut perut!!!





esoknya..sekali lagik empunya nombor menelefon teman..
menyatakan bahawa beliau ada menerima sekeping gambar passport



inilah gambarnya...



gambar tersebut diberikan oleh adiknya merangkap sahabat teman...
terpinga-pinga teman time tu....terdetik dalam hati..
" bila masa pulak mamat botak nih cilok gambar teman dari dalam wallet?..."
dan nak dijadikan cerita tu macam dalam filem hindustan sikit....
kami bergayut selama 2 jam semata-mata teman di denda untuk 
menemani empunya no hp tadik bersembang kerana beliau dalam perjalanan pulang
ke Kuala Terengganu, tempat beliau bertugas.
dan part paling best adalah.....teman aje yang bersuara sepanjang 2 jam tu..
selebihnya cuma suasana sunyi & hembusan nafas protes dari teman ajer..
empunya no hp tadik cuma menjadi pendengar & sekali sekala berkata "emmm, ok"...
boleh korang bayangkan tak..betapa kekoknya suasana bersembang kitaorg masa tu...



begitulah situasi kami ketika itu...perhubungan tanpa nama...
ada ketikanya empunya no hp akan menghubungi teman..
ada ketikanya 3-4 hari tiada khabar berita...
mungkin ketika itu tiada perasaan pada empunya no hp..
menyebabkan teman tak amik pusing dengan situasi tu...
cuma empunya no hp rajin sekali berbalas email dengan teman...
mungkin sebab beliau tak berapa rajin & pandai berkata-kata..
tapi rajin lebih sikit nak berbalas email dengan teman....
hahahahahahaha....ntah hape-hape!




cukup sebulan kami berkenalan,..
empunya no hp kasik signal ajak berkawan...
dialog berkawan dalam kata dia masa tu...
" do u mind kalo kita berkawan lebih rapat untuk mengenali diri masing2..
but honestly,saya tak hensem! "
hoke...ayat ajak berkawan dia tu dah cukup buat teman menggelabah!!
rasa nak ketawa pon ada time tu..
teman amik masa 4 jam untuk bagi kata putus...
and at last teman call semula dia dan cakap..
" ok..kita cuba."




sepanjang setahun tempoh kami berkenalan ,..
cuma 3 kali aje empunya no hp turun ke KL berjumpa dengan teman...
selebihnya,..cuma hp pengikat hubungan kami....dan..



sekeping gambar empunya hp!...




setahun lebih kami berkawan...
empunya no hp melamar teman untuk bertunang dengan beliau..
bayangkanlah ketika itu teman baru berusia 22 tahun....
empunya hp ketika itu sudah berusia 27 tahun...
tapi,..kalo sudah ketentuanNYA...





 cincin merisik & cincin tunang yang dipilih oleh empunya no hp..
simple tapi tersimpan kenangan nama & tarikh di bahagian dalam cincin...







dek sebab mesin scan teman udah diangkut oleh bos besarr ke tempat keje beliau..
korang tengok ajelah gambar kabur nih ye..
janji...... ado!!










 gambar bertunang kami..brutal giler..
tu pon teman dah buat versi abesss sopan!




sebulan selepas kami bertunang,..
empunya no hp mendapat pertukaran tempat kerja dari K.Terengganu ke K.Selangor...
 gambar 1st kami bersama di khalayak ramai...
empunya no hp mengikut teman ke Aquaria sempena family day Shell...
~ teman dapat tawaran bekerja dengan Shell awal tahun 2006 ~








dan alhamdulillah..
1 tahun  2 bulan selepas itu..
kami selamat di-ijabkabulkan....
















itulah cerita kami...
cerita yang akan sentiasa menjadi kenangan manis pada kami sehingga akhir hayat...
bak kata pepatah... 
" Ikan di laut,.. asam di darat..
dalam kuali..bertemu jua "




buat empunya no hp yang kemain sumbong cakap omputih masa tu...



saya tak kisah jika kamu tak hensem..tak putih..
sebab saya pon bukan gorjess sangat..nak kata putih,jauuuhhh sekali...
saya tak berapa kisah jugak kalau kamu tak berharta & tak banyak duit...
sebab saya pon takde harta..duit syiling aje yang saya ada banyak bertabung-tabung..
tapi..asalkan kamu sanggup berusaha...dan sentiasa berusaha memajukan diri..
selagi hayat dikandung badan,...saya akan setia menjadi penyokong no.1 kamu...





........ tamat ..........





.



14 comments

May 25, 2012, 4:01:00 PM

Kalau dah jodoh... Keluar airmata gembira gak akak baca. Eksaited kemain menekan kat blog nini nak baca. Tetiba leleh airmata lak. Semoga jodoh berkekalan sampai alam syurga ya, dik. Dan selamat berusaha menambah umat Rasulullah saw ya.

May 25, 2012, 4:11:00 PM

sweet ..... mudahan jodoh korg panjang dan kekal sepanjang hayat serta dimurahi rezeki serta cik mat dpt adek setengah dozen.....


rasanye aku yg rajin tanya ko pasal cam ne korg kenai kan... hehehe ke aku ni salah sorg nye ....heheheh

May 25, 2012, 4:21:00 PM

huhuhu.. semoga ko dipanjangkan jodoh hingga ke sorgaaa.. aminnnn..

May 25, 2012, 4:40:00 PM

comel!
sweet!

moga ikatan perkahwinan uols kekal bahagia hingga ke akhir hayat nokk!

May 25, 2012, 4:57:00 PM

Rasanya k.najwa pernah request emy citer mcm mana korg jumpa :)

Who's this...? Ekeke.
(time tu Dr azrai nak control macho lettew) ehe.

May 25, 2012, 5:08:00 PM

romantiknya....dalam pendiam2 tu..romantik jugak kan....Semoga berbahagias romantik2 gitu sampai ke akhir hayat...Insyaallah..

May 25, 2012, 5:15:00 PM

kenangan2 masa susah payah tempuh alam bercinta tu la yang kadang2 buat kita kuat dalam melayari rumahtangga..
semoga kekal bahagia selamanya..:)

May 25, 2012, 11:12:00 PM

Akak memang suka baca pasal kisah cinta hingga ke jabat tangan tok kadi gini. Seronok nak tahu camana kenal & jatuh cinta gitu.

Semoga jodoh berpanjangan hingga ke akhir hayat, amin!

May 26, 2012, 7:10:00 AM

perghhh, mcm drama.. but love it..
~Love forever yea..~

May 26, 2012, 11:35:00 AM

Alhamdulillah... tertulis sudah di loh mahfuz itulah jodoh en azraai dgn cik emy shafinaz pada 19-08-2007. Dah pun ada pengikat kasih yag comel dan bijak macam papa/mama dia juga insya-allah...

Moga berkekalan hingga akhirnya...

May 26, 2012, 4:11:00 PM

wah gambar2 kenangan tuh...memori terindah kan...:)

May 27, 2012, 9:25:00 AM

aiseymen..boleh buat pilem nih

May 27, 2012, 12:05:00 PM

Jodoh pertemuan ditangan tuhan.. Semoga berkekalan
Best baca cite love story ni...

May 29, 2012, 12:45:00 AM

kenangan terindah nie :)

Post a Comment