Ahli Kelab Kad !!

Mar 21, 2012

Home » , » Segenggam ilmu....

Segenggam ilmu....





bila cik asbenn bertukar profession menjadi seorang cikgu.....
ooo...hooooo....sangat kagum dengan kesabarannye!!


sekarang nih..
 CikMat mula menunjukkan minat dalam pengiraan...
haruslah umie & ayah lebih terasa keterujaannya....
untuk membantu CikMat memahami asas pengiraan dalam cara yang paling MUDAH....
haruslah CikMat kembali kepada zaman ayah & umie nya belajar dahulu....


lidi pencucuk sate yang dipotong dua....
cara paling mudah membantu CikMat mengira....



 ayah yang tekun mengajar anak....
tanpa menghiraukan channel national geographic yang ditayang di tv..


kata ayah....
"melentur buluh biar dari rebungnya"....
sambil pandang teman & cakap...
jangan asyik nk makan gulai rebung + perot ajer....
ha..ha...ha....hahh??...apakah???!!!...



mengajar kanak-kanak berusia 3tahun 6bulan nih...
memerlukan tahap kesabaran yang tinggi...
dan terus terang cakap...
teman tak berapa ada tahap kesabaran tuh.....
selalunya tumpas di pertengahan kesabaran....
jadi...
eloklah kiranya untuk subjek pengiraan..
teman sub-con aje dengan cik asbenn....
teman take over subjek lain ajer....


 perancangan esok - lusa si ayah untuk CikMat....
kata ayah...
InsyaAllah..berkat usaha & doa..
CikMat pasti BOLEH !!!!!



untuk video nih pulak..
mahaple atas kualiti gambar yang kureng....
janji...ado malam!!


6 comments

Mar 21, 2012, 1:31:00 PM

Insya Allah, cikmat akan berjaya di dunia dan akhirat, menjadi anak yang soleh kepada ibu bapanya. amin. Hmm, tak nampak pulak cik dobot dalam gambar ni. Dah tdo ke? Tak tompang study sama dgn cikmat ke?

Mar 21, 2012, 1:46:00 PM

sampai 2x pc hang semata-mata nak tgk video cik mat.. gigih nak tgk jugak sbb cik mat dah pandai..

Mar 21, 2012, 3:09:00 PM

Brilliant boy! ^^,
JOM CUCI MATA

Mar 22, 2012, 7:35:00 AM

Nini, akak sukalah dengar sleng cik Mat masa mengira tu. Comel sangat dan sangat perfect lagu dan pronunciation dia. Senang keje cikgu skolah cik Mat bila ada parents macam ni.

Mar 22, 2012, 1:01:00 PM

cikgu garang tak afif??? hehhehe..

Mar 23, 2012, 2:51:00 PM

Nini, akak sekeluarga doakan Cik Mat menjadi anak lelaki yang soleh & berjaya di dunia & akhirat.

Post a Comment