Ahli Kelab Kad !!

Mar 27, 2012

Home » » Bila CikMat melukis.....

Bila CikMat melukis.....





bila Kak Najwa buat entry pasal seni...
serius hati  teman tak sabar2 nak ajak CikMat buat macam nih....
tapi......tau ajelah CikMat.....
kalo ajak buat time petang lepas pukul 5pm..
memang failed selalunya...
sebab dia bizi nak naik beskal keliling segala lorong yang ada...
buat stunt sambil banyak kali komplen roda beskal no. 4 dia tercabut selalu....
~ nasib la umie ko nih mekanik serba guna ~....
harussslahhh teman cari timing yang btol demi nak merealisasikan impian teman nih...




korang tau bila timing yang tepat?...
haaa........timingnya adalah ketika....
sebelum makan nasi tengah hari...
dan selepas balik sekolah.....
maka....terjadilah peristiwa nih.....



 pakai seluar aje..
senang cepat sikit boleh kering peluh.....
~ bila duduk,memang nampak perot CikMat berisi sikit...
tapi bila berdiri..tulang kat paru-paru sumer boleh nampak!! ~
ginilah penangannye bila dah sekolah..
memang nampak susut badan tapi selera makan tetap maintain....
~ setakat nih..CikMat dah setinggi pinggang teman... ~




 puas la dok cari kat mana cik asbenn bubuh tempat bancuh warna..
bila ditelefon tanya...rupanya..
memang tak pernah ada..
hahahahhaah......tetiba rasa nak ketawa kuat-kuat..
disebabkan umie terlampau kreatif..
CikMat pinjam ajelah bekas masterchef umie tu buat bancuh warna...



mula-mula..
CikMat nampak blurr nak buat macam mana...
lepas teman tunjuk cara & kaedahnya sikit...
baru le dia boleh buat....
walaupon berlapik dengan kertas surat khabar 3 -4  helai...
tetappppp jugak lantai teman tu bercalit warna....



 hasilnya selepas puas mencalit-calit guna straw vitagen.......




untuk percubaan yang pertama....
pada teman...
dan cukup hebat!!....
lebih hebat dari jangkaan teman sendiri....
~ bajet memula kompem lagik caca-marba dari nih ~




terima kasih CikMat sebab merealisasikan impian umie....
terima kasih untuk kenangan nih...
esok atau lusa....
kita tebang daun pokok pisang ayah..
lepas tu kita main cop-cop guna batang daun pisang pulak k....






18 comments

Mar 27, 2012, 4:26:00 PM

haha..best..x saba nak ajak Arell ngan Adean main cenggini....alat kene siap2 bli cat dinding la...

Mar 27, 2012, 4:29:00 PM

giler la cik maat terrer...

Mar 27, 2012, 4:30:00 PM

bagus la umi jd cekgu kat rumah jugak ...

Mar 27, 2012, 4:38:00 PM

hahaha..berlenggeng cikmat buat hasil seni....

ps: mmg cantik no follower awak tu kat blog saya..sebab blog awak lagi satu pun sama nombornya kan? Tq sudi ke blog saya

Mar 27, 2012, 4:39:00 PM

bravo cik mat!!!!


cik mat memang ketara besornya berbanding irfan, cekeding sungguh.

Mar 27, 2012, 4:48:00 PM

@O'gosh aku kalo lantai rumah tu tahan lagik nk mengelap walaupon mulut pok-pek bising tapi kalo dinding rumah..mmg boleh menanah mata nnti.hahaha

Mar 27, 2012, 4:48:00 PM

@syawalsimpsons terrer kata ko?..mana ada la..kihkihkih

Mar 27, 2012, 4:48:00 PM

@eima aku nak ada kenangan....bila lagik kan :)

Mar 27, 2012, 4:49:00 PM

@Daddy Ziyyad :) terima kasih

Mar 27, 2012, 4:49:00 PM

@~najwa~ kak,dia versi acu apis..tinggi serupa galah!

Mar 27, 2012, 5:06:00 PM

Ohhh tengok lukisan CikMat, makcik Dinas teringat laa kelas Pendidikan Seni masa makcik sekolah rendah dulu! Nostalgia nih. Masa tu tiup2 pakai straw besaq. Cop pelepah pisang pun ada, cop ubi kentang pun ada..

Cantik lukisan CikMat tu, makcik Dinas suka!

Mar 27, 2012, 5:30:00 PM

cantik juga..ehehe

Mar 28, 2012, 12:05:00 AM

nak tanye nii.. camana ko wat comment box yg hebak ni? ce citer sket..

Mar 28, 2012, 9:10:00 AM

@Makbed kalo aku yg buat,mmg gempaks la..hakhakhak..aku suh kakyong buat :)

Mar 28, 2012, 9:29:00 AM

best ar...nanti anak besar sikit...nak bg diaorang buat plak...kalo bg sekarang....mungkin si adik akan makan kaler tu

Mar 28, 2012, 2:50:00 PM

nak buat juge!!!!!!

Mar 28, 2012, 4:39:00 PM

Nini, akak rindu nak buat lukisan skala dulo2, rasanya dh berabad dah pegang kertas lukisan.

Mar 28, 2012, 5:18:00 PM

Akak pun suka jugak melayan budak kecik buat projek seni ni. Kalau dekat boleh apply cikgu sandaran kat Nini. Hahaha.

Post a Comment