Ahli Kelab Kad !!

Mar 25, 2012

Home » » Selera kampung

Selera kampung





As-Salam semua...
menu yang paling super duper sedap di hari Ahad.....



ikan limbat salai masak lemak cili api...
( ikan limbat ni sepupu-sepapat ikan keli )




 celur pucuk ubi & sambal belacan.....




 ikan keli goreng untuk santapan CikMat.....




jangan malu...jangan segan...
mai la join sekali.....
lagi ramai..lagik meriah!!
selamat menjamu selera semua.... (^ ~)






12 comments

Mar 25, 2012, 1:54:00 PM

Ni first time akak dengar ikan limbat. Mungkin kat utara dipanggil dengan nama lain kot..

Fuhhh, akak suka ikan keli. CikMat, sudi tak share dengan makcik Dinas? Hehe..

Mar 25, 2012, 2:15:00 PM

@Dinas Aldi kecik tapak tangan arnab..tapak tangan dobot teman tadahkan :)

Mar 25, 2012, 6:47:00 PM

Ya Allah sedapnyaaa. Akak paling suka pucuk ubi dan sambal belacan tu. Dah lamaaaa tak makan. Sekarang susah nak cari pucuk ubi, dik. Lauk Nini hari ni memang mengancam keselamatan diet akak. Hahaha.

Mar 26, 2012, 9:22:00 AM

Mesti makan sampai berpeluh-peluh. Susah nak dapat ikan-ikan jenis ini Nini.

CikMat ikan goreng aje ye; bila besar kelak baru boleh makan yg pedas...

Mar 26, 2012, 9:36:00 AM

Nini, Limbat tu Kelikan...Bab salai tu yang mahal tu. Nasib baik jauh kalau dekat lari diet ni...Ikan keli tu bagus untuk budak2 byk omega3.

Mar 26, 2012, 9:59:00 AM

mana dapat ikan limbat? mancing ke?
lama gila dah tak makan ikan limbat.

Mar 26, 2012, 1:40:00 PM

@Aidah mana ada mengancam diet kak..ni yg paling mabeles!

Mar 26, 2012, 1:41:00 PM

@Kakzakie makan smpai tak sedar dah 2x tambah..nasib baik cpt sedar diri,kihkihkih

Mar 26, 2012, 1:41:00 PM

@Mak Wardah btol kak...limbat tu adik beradik keli...lebih sedap dari keli :)

Mar 26, 2012, 1:41:00 PM

@~najwa~ hasil pancingan cik abg..binik tumpang makan ;D

Mar 26, 2012, 5:04:00 PM

pucuk ubi tu kalo mkn ngan ngan sambal blacan mmg terangkat abes..

Mar 26, 2012, 7:41:00 PM

@eda_ej uiks?..ye ke?..aku tak pernah try lagik

Post a Comment