Ahli Kelab Kad !!

Mar 1, 2012

Home » , » Take turn..

Take turn..





macam ni lah selalunya...
bila demam,selesema,batuk CikMat dah kebah sikit....
mula lah teman "mendapat" giliran...



since malam tadik lagi dah tak berapa sedap badan...
terasa badan sejuk-sejuk suam panas....
air hingus dah start keluar macam air terjun..
mahu tak mahu....
terpaksa sumbat tisu kat lubang hidung...
rimas rasanya bila hingus cair tu asyik nak meleleh....
tsk...tsk...tsk...



dalam selesema & pening tu..
teman gagahkan jugak mengajar CikMat mengaji mukaddam...
buat latihan Maths & English sikit....
dalam setengah jam aje pun...
bukan lama sangat....
~ tak sampai hati nak suruh cik asbenn..
dia sendiri terbaring lesu...
letih bekerja.. 24 jam + 9 jam...
pukul 2.30 pg hantar pesakit ke Ipoh~...



pagi nih...
selesema masih lagik bermaharajalela...
cuma pening kepala macam gasing tu dah OK...
tapi..
bila matahari dah kembali terik pukul 10.30pagi tadik...
kepala teman dah start pusing-pusing balik....
memang hebat btol penangan selesema nih...
penyudahnya..
lepas amik CikMat balik sekolah tadik..



rasa cam nak....tido!
hahahahaha...
~ ntah bila masa CikMat amik gambar teman...
tau2 dah ada dalam henpone! ~

rumah teman ada kerusi baru..
tuan rumah sebelah tumpang letak...
beliau buat kenduri kawen hujung minggu nih...
hidup berjiran harus tolong-menolong...


budak in bersama seluar kecik...


mujurlah CikMat dah sehat...
kalo CikMat pon tak sehat...
memang teman rela mak & anak check -in kat wad sepital columbia...
biar tuan doktor aje yang pantau kami....




14 comments

Mar 1, 2012, 2:39:00 PM

Huhuhu.. sian ummi.. ummi jangan lupe makan ubat ye..

Mar 1, 2012, 2:49:00 PM

alahai..siannya ko....aku dok sedut2 baby adean nye ingus, last2 aku yang x baik2...dah kat 3 mgg dah ni....pandai cik mat amek gamba ye...

Mar 1, 2012, 2:50:00 PM

nnt penuh hingus kat sofa jiran tu..hahaha

Mar 1, 2012, 3:00:00 PM

kikiki...tengah sedap membaca ni...terbersin la pulak..alahai..kakakka...penangan cik mat ni...comey cik mat ngan suar tecik tu..kakakkak

Mar 1, 2012, 3:12:00 PM

aku pun dah sakit2 tekak ni ...idung pun start nk berair gak alisha dah sembuh demam la tu

Mar 1, 2012, 3:12:00 PM

Habislah sofa merah tu kena hingus...ekekeke...get well soon.

Auwwwww...seksi lah cik mat.

Mar 1, 2012, 3:18:00 PM

@eda_ej
dah naik jemu aku nengok ubat..

Mar 1, 2012, 3:19:00 PM

@O'gosh
dia tengok kemaruk pegang kamera skrng nih

Mar 1, 2012, 3:19:00 PM

@Eya Eybizz
hakhakhak....saya geget akak kang!

Mar 1, 2012, 3:19:00 PM

@syawalsimpsons
time2 tu jugak ko nak terbersin kan Sue..suka la tu dpt ngusik aku!

Mar 1, 2012, 5:33:00 PM

cik mat dah belajar maths semua ke? ala la la la la.. maju ke depan sungguh dia.. pandai pulak candid gmbr..

suruh jiran tu buat kenduri selalu tau :D

Mar 1, 2012, 5:39:00 PM

Memang macam tu lah mak ni kan. Selalu je dapat hadiah istimewa macam tu. Sabar je lah, Nini.
Semoga cepat sembuh ya.

Comelnya budak yang baru elok demam tu.

Mar 1, 2012, 8:22:00 PM

musim demam skrg nih....

Mar 1, 2012, 9:01:00 PM

Amboi CikMat dengan seluar tecik! :D

Kesian Nini, semoga cepat sembuh ya!

Post a Comment