Ahli Kelab Kad !!

Jul 18, 2011

Home » » C.H. 16 Julai 2011

C.H. 16 Julai 2011

SABTU, 16 JULAI 2011


acara pagi tu,..
dimulakan dengan sesi masak nasi goreng di tepi kawasan Air Terjun Robinson..
tapi,..teman idakle berkelah betul2 sebelah air terjun..
kat tepi jalan masuk mendaki tempat air terjun tu la aje..
chef Zira pagi tu masak nasi goreng kampung..
teman tolong buat roti telo ajer...
en Hanit buat teh tarik kaw punye!!!


sementara kitaorg berkelah tu,..
nampak ramai sangat pak Arab yang nak pegi mendaki..
mat saleh pon ado jugak...

muka2 kekenyangan setelah selesai membaham nasi goreng...


selesai sesi makan...
terus aje lajak ke...

MARDI Cameron Highlands..

tiket masuk :
dewasa - rm3
kanak-kanak - rm1.50
kanak2 bawah 6tahun - FOC


masa kat Mardi nih....

macam-macam bunga yang tak teman tau sumer nama dia...


selain dari tu,

budak kecik ni adalah sangat tak terkawal...
sakit jiwa teman dibuatnya...
boleh dia nangeh sebab taman nak kasik pikul pokok tu cenggitu..
haaaiiissshhh!!!
sib baikla rotan Umie tinggal kat umah...
kalo x...memang saje la nak mendapat!!


gambar ber"chenta" op coz kene letak..
hahahahahaha


dah puas bertawaf,..
tunggu pulak si kenit ni main buai sampai puas..
letih ko sebab teman asyik nak kene ulang nyanyi lagu "buai laju-laju"


budak bertuah ni sgt happy sebab dapat naik buai sendiri...
siap nak buai laju-laju..
over!!!


singgah tengok ikan kejap...


sebelum balik....
ternampak kat walking area situ,...
ada banyak sangat bunga berjuntai....
kondiser cam ala-ala romantik sangat..
HARUSLAH bergediks kejap..



sempoi team vs specky team!!


bersama tentera masing2..


abes sesi tawaf MARDI..
kitaorg pegi plak...

Ladang Teh Bharat Ringlet Jalan Tanah Rata..


takde yuran pon yang dikenekan untuk masuk sini..
tapi,...
jangan gatai tangan nak petik daun teh atau bunga2 kat sini..
kalo pekerja dia nampak..
tak pepasal aje kene denda 50 hengget..


tapi..
stendetla..
walaupon dah teman larang..
jari-jemari lakiku tetap GATAI gi petik!!!


seksa betul nak tangkap gambar dengan budak nih..


kat tempat teh ni ajer...
teman abes rm37.40!!
macam2 teh teman angkut...
apsal banyak sangat?..
hehehehehe...
tunggu sampai abes sumer entry cameron ni eh...


kitaorg bergerak turun dari tempat teh dalam pukul 1.45 tgh hari..
perot dah start bunyik lagu keroncong...
memasing nak balik hotel masak nasi & prepare bahan nak masak...


budak ni sempat lagik..
meninggalkan "baja"nya di toilet ladang teh...
masuk aje TAH..
terus mintak air..
Umie ingatkan ko dah kenyang "makan" angin tadik...


nasib baik diaorg memang guna abes topi rimau tu..
kalo takat pakai sekali pehtu simpan..
memang teman jual balik dengan uncle semalam...
setengah harga pon takpe!
hahaha..gile kejam..


balik hotel,..
makan,..rehat..
petang tu kitaorg sambung lagik jalan...

adik teman yang no.3
keje kat KFC Brinchang..
sanggup tu datang kat hotel semata-mata nak jumpe teman...
tak serupa lansung kan kitaorg...


petang tuh..
kami ke ..

strawberry & flower farm yang betul2 berdepan dengan resort untuk kakitangan kerajaan menginap..
teman lupa plak apa nama tempat tuh...


kebetulan jugak..
geng Ketapang ( Cikgu Samsuddin ) pon rupanya bercuti ke cameron highlands...

tak beli papepun kat sini...
saje jenjalan ajer...


selain tu,..
kitaorg jugak turut menyinggah di...

Strawberry park...

takde pape yang menarik melainkan ada air terjun...
view dari atas ni jugak not bad...


turun dari Strawberry Park..
kami terus menuju ke Kg. Taman Sedia..
banyak sangat kebun starberi yang di-usahakan oleh orang melayu kita..
walaupon tak sebesar ladang & kebun orang cina..
tapi,..
kita patut berbangga yang orang melayu jugak mampu untuk maju...
waktu kami ke sana...
kebanyakan kebun udah tutup waktu operasi...
maka,..
terpaksa le kitaorg datang esok pagi...


sempat jugak teman singgah rumah Cikgu Mahpot..
beliau suami isteri adalah jiran teman di Teluk Intan..
kami setaman..rumah jugak tak jauh mana...
teman kenal cikgu Mahpot ni masa teman masih bersekolah rendah lagik...
Alhamdulillah..
beliau masih mengenali teman & cik asbenn...
bercerita yang masa teman kawen dulu,..
beliau antara tenaga kerja penting ketika majlis berlansung..
beliau suami isteri dah pon pencen cikgu..
sekarang mengusahakan chalet beliau di Cameron Highlands...

kunjungan kami ke sana..
dijamu dengan kuih kocok,jem kaya,jem strawberi,
serunding ikan bilis,goreng pisang,cupkek beserta teh o panas..

haruslah kene bergambar kenangan..


sebelum balik hotel,..
lagik sekali sesi tawaf pasar malam di buat...
takde gambar yang teman amik untuk tawaf kali nih...
tangan penuh hangkut barang...
cik asbenn beli rock melon,jambu kristal,ubi rebus...
nak putus urat jari teman dibuatnya...


Cik Mat??
tido dalam dukungan cik asbenn!!!




6 comments

Jul 18, 2011, 8:53:00 PM

waaa bestnyer...
cumel je topi2 tue ;D

Jul 18, 2011, 9:18:00 PM

comelnyer topi tu...
aku gi cameron masa form 4 jerk. pastu x pergi2 dah... achik xmo gi... :(

#email aku at azlinahasan@yahoo.com

Jul 18, 2011, 10:04:00 PM

hubby Amy sporting tu pakai topi di merata2 tempat hehe, mira kalau pi cameron tak leh lepas nak makan udang goreng yang kat pasar malam brinchang tu

Jul 18, 2011, 11:11:00 PM

teringin nak pegi ladang teh.. huhuhu..

Jul 19, 2011, 8:05:00 AM

kira betul lah tekaan mekchu ko pegi cameron.. ada hadiah kan.. dah janji kan hari tu sape teka betul dia dapat hadiah..

kitowang cancel gi w/end ni.. altis kan tak siap lagi.. tak kan nak mendaki pakai kenari kot.. :((

Jul 19, 2011, 9:25:00 AM

mekchu : bila altis siap?..rabak la poket papa-jit

Post a Comment