Ahli Kelab Kad !!

Jul 18, 2011

Home » » C.H. 17 Julai 2011

C.H. 17 Julai 2011

AHAD, 17 JULAI


ari akhir teman bertanggak di Heritage Hotel...
brerakfast pagi tuh,..
chef Zira buat roti tuna,telo separuh masak..
tak dilupakan..
teh tarik kaw en Hanit!!


dah puas makan,..
kemas barang bagai..
dalam pukul 11 pagi,..
kitaorg dah selamat check out...

 gambar blurr kami di depan entrance hotel..
hahahahahahaha


lepas check out...
terus ke Kg. Taman Sedia...
kak Zira & Cik Mah nak beli jem strawberi..
memandangkan kami suami-isteri tak berapa menggemari jem..
kami sekadar meramaikan jemaah ke sana...


KHM Strawberry...
orang melayu punye....
jem starberi brand KHM ni boleh jumpa kat mana2 kedai..
memang sedap!!



antara strawberi farm lain yang sempat kitaorg singgah...
Has'r Strawberry


Cik Mat teringin nak makan eskrem strawberry
teman pon belikan la satu...
korang tau berapa harga dia...
satu = rm 1 
gile mahal!!!!


sebelum balik...
last perhentian yang kami singgah..

Big Red Strawberry Farm di Brinchang...
cik asbenn memborong pokok anggur & pokok lavendar..
teman cuma beli pokok kaktus & kaktus holder sajer...
terlalu ramai sangat orang...
tak sanggup nak berasak lama-lama...

hati teringin nak beli..
tapi,...mahal sangat!!!
10 sachet = rm11.90



perjalanan turun jugak mengambil masa sebab banyak sangat kereta...
memandangkan teman pilotnya...
haruslah kasik cik asbenn menikmati pemandangan secara romantika..
ketika lalu di Rose Valley,...
cik asbenn suh teman berhenti kejap...
katanya nak beli madu...


Cik Mat dah selamat tido kat seat belakang....


bila cik asbenn kembali ke kereta..
rupa-rupanya...
dia beli bunga sedozen untuk teman!!!!
rasa cam nak jerit suka kuat-kuat..
maunye tak..
last sekali teman dapat bunga masa 2nd date dengan cik asbenn 6tahun yang lepas..
lama tuhhh....

korang abaikan ajelah muka excited teman tuh...
bukan senang weh nak tengok lelaki berhati ala-ala kering yang teman sayang ni kasik teman bunga...
sayang u ketat2 la yang!!!


gelagat 2 hero...


kami sampai di Taiping dalam pukul 4.30ptg,...
hari teramatla cerah sangat!!

makhluk berbulu ni dah sedia menanti teman...
ala bucuk sekor nih...


dalam teman dok bizi punggah kain baju kotor masuk mesib basuh..
cik asbenn bizi buat projek di dapur....

beliau sedang menggubah bunga rose yang di-hadiahkan untuk teman tadik...
tacing you....
siap tolong gubah lagik...

tapi,...
sekuntum bunga rose dah "selamat" hancur....

kamu memang suka kan kalo dapat menyakat Umie nih....


malam tadik..
selesai sudah sesi belanjawan selama 3 hari di cameron highlands...

total duit yang berjaya di"lenyapkan"

RM393.95

agaknye...
kalo teman takde buat pesta masak-masak..
mau cecah rm500 jugak duit yang hangus....


sekian sudah sesi jenjalan makan angin teman....


* mau tido senyum seminggu nih..
maunye x..dapat bunga!! *












7 comments

Jul 18, 2011, 11:08:00 PM

romantik gile!!! hehehhe...

Jul 19, 2011, 12:51:00 AM

part bunga tue hampir menagis terharu... huaaaa punya tunang xpernah bagi bunga :( bila nak dapat bunga jg :(

Jul 19, 2011, 1:16:00 AM

sumpah giler kiut+cantik ros tuh, apalagi kalau bagi kat awek gary~.. hihi...

8786 lorong 2, taman wawasan, jalan utara, 91000 tawau, sabah.

hehehe... ada2 je la~..

Jul 19, 2011, 8:06:00 AM

cik asben tiru nora elena la tu.. hehehe..

Jul 19, 2011, 9:14:00 AM

alala...suke bebeno la tu..

Jul 19, 2011, 9:24:00 AM

mekchu : takmo..takmo..takmo..jadi aje hati kering mcm biasa ;)

rrb : hati tengah berbunga2 nih..nnti i join bloglist hilang u tau..

Jul 19, 2011, 12:53:00 PM

wahhh bunga ...
aku langsung tak penah dpt bunga ...
klu dpt pun tatau nk wat pe ...

sape yg drive nih ... hebat nini bw keta kat jln cameron ... klu aku ..huhu cuak ..cuak

Post a Comment