Ahli Kelab Kad !!

Jul 2, 2011

Home » , » Kemana tumpahnya kuah..

Kemana tumpahnya kuah..

korang ingat lagik tak entry pasal..
 kehalusan seni hasil tangan cik asbenn teman mengukir buah utk hidangan pengantin yang lepas?...


jangan tak caye eh...
ni memang hasil keje tangan cik asbenn teman...



kali ni nak cerita pulak camne adanya darah seni mengukir ni dari dalam diri cik asbenn...
sebelum tuh..
meh berkenalan dulu dengan wanita berjiwa besi ini....



dengan besar hati..
teman nak kenalkan pada korang...


omak den di negeri sembilan...


ni la MIL teman...
orangnye masih muda...
lucu..selamba & suka ketawa...
baru mencapai usia pencen tahun lepas...
masih lagi gagah pegi mengajar pokok getah..
korang tau tak mengajar pokok getah tu hape?...
(menoreh getah la..)


tapi..
since kejadian mak tak berapa sehat..
cik asbenn tak kasik dah mak masuk kebun...
biarlah tak berajar pokok getah tu..
asalkan mak selamat...
lagipon dulu..
mak tinggal sorang aje kat rumah di kampung...
tapi..
sekarang mak dah ada "kawan"..
sape kawan mak??...
jangan pikir bebukan ye....


ni ha kawan mak sekarang...
bukan mat Bangla...mahupon pekerja asing...
tapi adik bongsu cik asbenn...
tapi mahapla...dia tak se"ensem" laki den...
hakhakhak....
Apis keje di Senawang sekarang...
jadi dia berulang aje dari rumah ke tempat keje...
dokek jo....


sekarang mak ada hobi baru...
hobi yang boleh buat mak "masyuk" sokmo...
even kalo pegi event yang melibatkan menteri atau orang kenamaan datang...
rilek aje mak kasik sebenier hasil keje tangan mak....


antara koleksi yang mak selalu buat...









even teman sendiri dah ada 3-4 jenis bakul hasil kerja tangan mak nih...
mak ada buatkan raga mainan untuk Cik Mat...
bakul bertangkai...
pasu beranyam untuk gubahan bunga...
macam-macam lagik la...

walaupon kata mak hasil keje tangan orang kampung aje nih...
tapi pada teman..
valuenya amat tinggi....
klasik nih...
kalo pakai pasu tembikar..
sekali Cik Mat tepis memang kompem berderai pasu tuh...
tapi..
kalo pakai pasu anyaman nih...
tolak la seploh kali pon...
still maintain gojes pasu tuh...



kalo ada yang berminat..
nanti teman tanya mak quotation harganya....
( teman PR,Marketing merangkap menantu !! )


haaa....
sekarang korang tau dah kan..
dari mana datangnya darah "seni" dalam diri cik asbenn...
bak kata pepatah....
mana tumpahnya kuah kalo tak ke lantai...
eh,silap!!
ke nasi!!

we might not same..
but we love each other...


5 comments

Jul 3, 2011, 12:55:00 AM

waaa...terernya mak mertua kak nini...kak nini..my makcik warded kat kpj kot..dah a few days dah ..tenat sgt2.. bergantung kt bantuan oksigen je.. hope dia boleh bertahan,,,

Jul 3, 2011, 11:00:00 AM

tanya tanya.. nak jugak 1.

Jul 3, 2011, 11:36:00 AM

ade iras2 la.. hehehhhe...

Jul 3, 2011, 12:10:00 PM

eda : ada iras2 eh?.. ;)

Jul 18, 2011, 12:21:00 PM

irasa la wei ....

terer en doktor ukir ko ...

Post a Comment