Ahli Kelab Kad !!

Jul 23, 2011

Home » » Ketagihan Cik Mat

Ketagihan Cik Mat

Tengah hari semalam...
masa teman bizi nak masak...
teman baru perasan...
yang...


stok beras kat rumah dah abes!!!!!


nasib baikla semalam dapat jugak masak nasi 2 pot....
jadi,..
haruslah malam tadik kitaorg meramaikan jemaah di Tesco....
dah lebih 3 tahun,.....
teman terus setia guna beras nih...


Jasmine Siam Best

apsal suka sangat dengan beras nih?...
berasnya ok..
tak hancur..buat nasi goreng pon terbaekk..
dan yang paling penting...
nasi tak cepat basi!!!


dah banyak tempat yang teman survey,..
so far..
harga standard beras ni memang RM30 dan ke atas....
Tesco Taiping selalunya lebih murah dari harga tuh...
teman selalu beli beras ni dalam range harga RM24.90 ke RM26.90


dah selesai beli beras dan barang2 lain yang seangkatan dengannya...
layan plak cik asbenn g tengok barang2 kereta...


nak amik polisher yang mana eh....


bosan tunggu cik asbenn lelama...
bergediks la 2 beranak kat belakang tuh....

model-model gigi palsu...


alhamdulillah...
gigi Cik Mat adalah dalam kondisi yang terbaik setakat nih...
setiap hari,...
WAJIB 2 kali sehari teman "sental" gigi Cik Mat...
sekali pagi & sekali malam...
kalo pegi model iklan gigi nih,...kompem pass!!
hakhakhak



Cik Mat ada satu ketagihan yang teman tak pasti bila akan hilang...
korang tak percaya Cik Mat ada ketagihan??....
tengok penceritaan secara bergambar nih...


masa mintak...
dia akan buat muka manja...
sedih...syahdu sangat la kononnye...
cheh!!


memula kene "geram-geram" dulu...
geram2 HARUSLAH kene ketap2 gigi....


pehtu....


picit-picit sesedap rasa...
pastikan picitan tu menepati piawaian dalam hati....


lepas picit...


cubit pulak sebanyak mana yang nak....
tak boleh cubit terlalu kuat...
kang kene lepuk dengan Umie...
kene cubit semesra boleh.....


lepas dah puas cubit,picit & geram-geram...


barule boleh melayan stim sendiri....
sambil mulut nyanyi2 lagu jiwang sendiri....
hahahahahha



apsal boleh jadi cenggini??...
dulu....
Cik Mat putus susu badan dengan teman masa umur dia 1 tahun 7 bulan...
bukan teman sesuka nak kasik putus susu 
tapi...
susu badan memang dah takde....


seminggu lebih jugakla budak kecik nih "jiwa kacau"....
puas teman pujuk kasik bucu bantal...
kasik botol air kosong..
kasik macam2 la...
tapi...
sumer tak kene dengan jiwa dia...



sampailah satu hari tuh...
teman tak sengaja tersiku hidung dia...
since dari kejadian tu lah...
siku teman dah jadi pengganti "nenen" dia....
asal nak tido walaupon time tu tengah isap botol susu...
lengan teman WAJIB dipeluk sebabkan nak gentel siku...


ada kala ketikanya....
Cik Mat boleh aje pinjam siku teman untuk di-cium..
kadang2 siku tu jugak dia gigit2 manja....
kiranya....
siku tu pengubat kerinduan dia pada "nenen"...


tak kira tempat...
asal datang aje ketagihan rindu...
HARUS terus mintak pinjam siku...



bila la nak abes ketagihan budak kecik nih....


7 comments

Jul 23, 2011, 11:01:00 AM

sedey la plak nengok afif cam tu.. syahdu weh..

Jul 23, 2011, 2:47:00 PM

anak qaseh pon gitu...nak tido mesti nak garu2 siku..lenguh tangan kita tunggu sampai dia tido

Jul 23, 2011, 4:48:00 PM

cik mat ni, kalau dia senyum, manis je ;))


geram betul tgk jari-jari kecik dia yg tgh mencubit tuu.... ekeke

Jul 23, 2011, 5:11:00 PM

sian kat afif... anak 1st kak min tak merasa susu badan lelama. ni 2nd baby berazam nk fully bf, cemana lah rasanya bila nak bercerai susu kan :((

Jul 23, 2011, 5:26:00 PM

siku ibu pujaan ati ku... hehehehe..
Eh, apak tak mintak gentel siku plak? TETT!!

Jul 23, 2011, 10:24:00 PM

ciannyer kat cikmat..sedihnye dgr citer dia..tapi..siku pun siku la..hehe

Jul 24, 2011, 1:04:00 AM

hye , singgah jap .
tolong vote saya dekat http://iownthis87.blogspot.com/2011/07/vote-for-abazilah.html
tq :)

Post a Comment