Ahli Kelab Kad !!

Jun 13, 2011

Home » » Berita terkini Makbed

Berita terkini Makbed

~ laporan berita ~


Sms terkini yang teman terima dari makbed adalah sekejap ni tadik..
beliau dengan gagah menyatakan....
" aku ok ajer"...
sakit sekejap-sekejap...
takde feel katanye...
( sabo ajelah dgn statement makbed nih )
masih lagik boleh solat seperti biasa...


makbed sekarang...
sedang berehat senang lenang di dalam wad...
(sepital mana??...
errr....
samada HATL atau Hospital Manjung
lupa plak nak tanya) 
doktor telah berjaya menahan makbed di dalam wad..
atas sebab untuk keselamatan ibu & jugak baby...
senang untuk dipantau katanya...



setelah dikenalpasti...
memang betul air ketuban makbed kurang..
bila air ketuban kurang..
maka...
baby akan menjadi kurang aktif...
( air ketuban tu umpama oksigen buat baby )
tapi..
Alhamdulillah...
baby hamat sehat....
baguih baby....
kuat cam mak dia jugak....
uri makbed jugak telah cukup masak matang..
atau dalam kata lain...
bebila masa ajer mak buyung kita ni boleh beranak....


jadi...
sekiranya...
dalam tempoh terdekat nih...
air ketuban masih lagik kurang & makbed tidak juga bersalin...
beliau akan dipaksa bersalin oleh doktor...
dipaksa bersalin tu..
bukan maksudnya..
doktor suh teran time tu jugak....
doktor akan induce makbed untuk membantu " pintu" bukak....
( adeii..
tang sesi seluk nih memang teman fobia sket...
sakit!!! )


kata makbed...
beliau tengah ciwi sebab dapat jamban private..
hot shower..katil boleh laras siap dengan remote ( which is sgt penting ketika ini )
beserta...
ada tv dan ekon!!!!
hahahahahha...



dengan itu...
berakhirlah laporan teman untuk hari nih...
sebarang berita baru ..
akan di-update kemudian...


sekian berita.



5 comments

Jun 13, 2011, 8:22:00 PM

trima ksih bg brita ni sis =)
ye r kn...td sempat gak makbed tulis entry huuu

Jun 13, 2011, 8:40:00 PM

beliau di HATL...sekian

Jun 13, 2011, 10:51:00 PM

huaaa seram baca cite pasal bende2 camnihhh hehe...
but, hope semua lancar makbed n baby sihat :)

Jun 14, 2011, 9:20:00 AM

sempat lagi buat lawak makbed tu...

Jun 14, 2011, 9:33:00 AM

harap semua selamat...

Post a Comment