Ahli Kelab Kad !!

Jun 27, 2011

Home » » Lawatan Kemasyarakatan ~ part akhir ~

Lawatan Kemasyarakatan ~ part akhir ~

Sambungan part 1 semalam...


Lepas aje nampak bam-bam-bee kat porch bawah rumah...
terus panjat tangga rumah bertingkat...
teman terpikir...
camne la makbed panjat tangga yang tinggi tu hari2 masa time pregnen dulu...
patutla kaki dia selalu bengkak...


makbed punye rumah tingkat berapa??....

beginilah pandangan TAH dari balkoni rumah makbed..
jadi...sila fikirkan sendiri ye...



naik tingkat yang sepatutnya...
tengok makbed dah siap bukak pintu rumah...
keadaan rumah makbed?..
hahahahahaha....superb!!!
standard la...
rumah versi berpantang...




makbed nampak sungguh......sehat!!
tak dinafikan muka dia nampak pucat..
tapi...
semangat dia menyambut kedatangan teman sekeluarga tu tak boleh disorok dari muka beliau...
lepas selesai sesi pluk cium dgn makbed....
terus terpa pada insan kerdil yang baru menjengah dunia...



My name is Najwan...



sangat putih melepak!!!!!!!.....



kata makbed....
bedung Najwan baru aje bukak...
lagipun jap lagik dah nak kene mandi..
kasik Najwan buat regangan tangan & kaki kejap...
tapi..
ni bukan regangan tangan...
ni masih lagik dalam mood senaman mata...



tengah teman dok ralit belek Najwan....
dok usap-usap muka Najwan...
cium Najwan bertalu-talu....
ada pandangan mata cemburu yang memandang.....



teeetttt!!!!!!!
kantoi sudah.....



sambung balik sesi gosip2 ringan dengan makbed...
dalam teman dok bersembang tuh....
teman terpandang "hot spot" makbed & Inche Kitche....



serius sangat strategik tempat nih....



strategik dari segi apa?...
dari segi nak online sambil tengok tv...
nak online sambil ke dapur masak megi....
dan segalanya lah!!!.....




teman dah siap pesan dengan makbed...
tak perlu buat air bagai....
jamu kuih muih pon tak payah..
makbed cuma perlu keluarkan air liur untuk melayan teman bersembang ajer....



makbed yang melayan kerenah Cik Mat yang sebok jugak nak amik gambar....


tak lama lepas tu...
Najwan bangun....
dia buat dah muka terpisat-pisat mintak susu...
adeila..sangatlah comel!!
rindu pulak rasanya time berpantang...
hahahahahahaha.....


sila fokus pada muka Najwan yer....
reaksi mintak susu....



kata makbed lagik...
dia tak dapat nak menyusukan Najwan secara direct...
kuantiti susu kurang memberansangkan..
jadi...
Najwan terpaksa diberikan susu formula untuk backup susu badan makbed yang tak berapa banyak..



botol susu tak padan dengan baby yang hisap....
gile beso botol nih...
ko kasik Najwan pinjam Oni punye botol ke??



Cik Mat...
mana pulak ado orang amik gambar dekat cenggitu...
abesla nampak sumer jerawat nanti....



teman tak lama pon di rumah makbed...
yelah...
takkan la nak kaco makbed berehat....
yang penting..
nawaitu teman untuk menziarah makbed & Najwan terlunas...
timo kasey cik asbenn!!



sebelum balik...
semestinya harus ada gambar teman & makbed.....



sungguh ayu dan sopan gitu berbaju kurung...

timo kasey pada mak teman yang sudi meminjamkan baju beliau...
abes,..takkan la nak pegi rumah orang kawen pakai jeans kan...
hakhakhak.....



tapi...
antara semua gambar...
gambar paling mahal yang layak duduk di pengakhiran entry adalah gambar ini.....



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...............................................................................................




sangat syahdu bila dapat memeluk anak kecil yang baru berusia 4 hari nih.....
(ketika lawatan kemasyarakatan dibuat)
Ya Allah....
speechless!!!!!










9 comments

Jun 27, 2011, 9:39:00 AM

cik mat nak adik lg la tu..sebok semacam je..hehehhe

Jun 27, 2011, 9:40:00 AM

putihnya dia..siyes..entah ikut sape eh.. kalau makbed, tak plak putih..ekeke

Jun 27, 2011, 9:58:00 AM

cik maneh sila branak lagi segera !!

tp kan aku slalu je pi kenduri pakai jeans ... hahaha tp atas adalah blouse yg sopan la ....

Jun 27, 2011, 10:04:00 AM

babynye comel =)

Jun 27, 2011, 10:57:00 AM

hehe..bestnya dapat jumpa makbed..sangat 'gedang' botol susu tu....time2 cenggitu tu ble nampak lawak lagi si makbed tu...

Jun 27, 2011, 11:23:00 AM

aku suke gambo yang last.. hehehe..

Jun 27, 2011, 11:36:00 AM

huhu...memg syahdu peluk baby kecik ni...handsome la najwan...sungguh besh la makbed

Jun 27, 2011, 1:25:00 PM

lulu sangat kejam! makbed putih ape.... hahaha. ikut tokwan, ayah inche kitchi. tokwannya putih melepak macam cina.

botol susu tu saiz paling kecik tau. oni punya lagi beso. hehe.. najwan banyak nyusu. susu ibu minum, tambah lagi susu formula plak. membina badan nih.

Jun 27, 2011, 3:33:00 PM

comey nye dye...bile giliran sy..ngeee..:p

Post a Comment