Ahli Kelab Kad !!

Jun 6, 2011

Home » » Tomei vs Dobot

Tomei vs Dobot

Teman baca entry makbed pasal Che Mong...
kucing si Angah..
katanya Che Mong macam kehilangan..
 bila Angah bizi menukar status dari bujang ke MARRIED..


makbed..
dulu..
masa cik asbenn bujang..
mak dobot la kawan dia sepanjang masa..
tido sama-sama...
makan sama-sama...
tengok tv sama-sama...
mandi & membuang tu..
teman kurang pasti samada diaorg sama-sama atau tak...



bila cik asbenn bizi menukar status diri dia..
memang nampak sangat Tomei (nama mak dobot) cam sasau kejap....
yelah...
hidup dia dah ber"madu" !!
sekejap..sekejap...
datang melepek-lepek kat kaki cik asbenn..
mintak manja la tuh...
sambil tayang muka gatai!



tapi..
dah ditakdirkan Tomei dapat tuan yang baik hati...
kitaorg hangkut dia balik n9 masa kitaorg bizi bersanding...
kiranya...
si Tomei ni memang tahan la travel naik kereta


nak tengok camne bersanding dengan kucing..
atau lebih tepat lagik...
"madu" teman??


sila klik pada gambar untuk melihat dengan lebih terang....


Tomei setia duduk melepak bawah kerusi tempat teman duduk tu ha...
konsider macam dia pon bersanding sama la...
actually...
sebenarnye...
Tomei tengah pregnenkan dobot time nih...

meh teman kenalkan...
ni la mak dobot...
nama dia Tomei...


salah koleksi satu gambar kawen paling mahal yang kitaorg ada (selain gambar akad & bersanding)...

 bila teman ada rumah sendiri nanti..
nak cuci gambar besar pehtu nak frame....


pada mata korang...
banyak beza tak Tomei & Dobot??....

nampak sama??....


pada mata x-ray teman & cik asbenn...
tersangatlah banyak bezanya!!!


Tomei :

  1. kaler bulu Tomei lebih gelap dari dobot
  2. Tomei lebih manja dari dobot
  3. air muka comei lebih manis dari dobot...
  4. Tomei suka kene dukung..even sesapa pon boleh dukung dia
  5. Tomei makan semua benda..termasukla telur,susu,anak burung
  6. tak pandai makan kat rumah orang lain..pegi dating jauh pon still balik rumah untuk makan
  7. Tomei jugak pandai kencing & membuang dalam bilik air
  8. berjiwa kental..setakat travel naik kereta 4-5jam..xde hal punyer!!
  9. manjanya Tomei ni sampai selamba aje boleh panjat meja makan dan tunggu kitaorg makan sampai habis.....CUMA
  10. kalo dah jumpa kucing jantan..tak reti2 nak balik rumah!!!

Dobot :

  1. kaler bulu dobot agak light2..lebih kurang sama cam kaler lalang lepas kene racun
  2. dobot jangan harapla nak datang manja2 melainkan kalo dia nak mintak tolong!!..tolong dari segi apa?..tolong dari segi lastikkan cicak untuk dia
  3. Dobot serius garang gile muka dia..sekali dia jeling,teman rasa cam nk korek biji mata dia!!
  4. Dobot tak suka kene dukung dengan orang luar..selalunya teman la orang yang dukung dia..cik asbenn pon dobot tak berapa nak..
  5. dobot cuma makan frieskies,ikan bilis..kalo frieskies tu dah lama terbiar,masuk angin..memang dia tak makan..terhamatla memilih..seksa!!
  6. dobot sangatlah pandai ajak teman main dengan dia..suka sangat lentokkan kepala dia cam leher patah..suka bulat2kan mata hitam dia bila teman layan dia main kat tangga..hahaha..kiut!!
  7. Dobot pon pandai kencing & membuang dalam bilik air
  8. dobot ada kalanya sangat memilih boypren dia..bajet nak ensem je..macam la dia tu santeq sangat
  9. tak pandai makan kat rumah orang lain..pegi dating jauh pon still balik rumah untuk makan
  10. dobot ni ada sawan!!..hahahaha



tapi..
Tomei dah lama tak de..
4 tahun yang dulu..
kene kidnap..
tak sempat abes breastfeed dobot pon..


walaupon macam tu..
teman tetap sayang dua-dua...
bila ingat-ingat balik...
banyak sangat kenangan manis teman dengan dobot & tomei...




6 comments

Jun 7, 2011, 1:04:00 AM

:) lulu nampak sama jer...
dear, hari tu kata nak send brg..lulu tak terima pun???

ke bukan untuk lulu eh

Jun 7, 2011, 7:52:00 AM

cian donot..elang mak..mmm...tp mmg muka tomei mmg suci murni je...dobot muka garang 2..

Jun 7, 2011, 1:42:00 PM

comelnya kucing..=)

pertma kali singgah sini, follow =)

Jun 7, 2011, 5:00:00 PM

sian dobot.. kecik2 dah tak de mak.. nak nangeh plak.. =(

Jun 7, 2011, 5:20:00 PM

alalala comelnye dua-dua ekor!

heheh..siap nak bersanding sekali..

Jun 9, 2011, 5:31:00 AM

dobot ada sawan? caner tu?

Post a Comment