Ahli Kelab Kad !!

Jun 9, 2011

Home » » Naik dah....

Naik dah....

pukul 4.50 tadik..
teman dgn Kak Zira beserta askar-askar iringan..
berganding bahu meredah ekonsep...
apsal tak tunggu aje lepas solat asar baru pegi?...
haaaaaaa.....
ada alasan sikit nak paksa diri balik cepat sebab belom solat lagik..
bijak kan?..kan?..kan?....
hakhakhak....


pusing-pusing tempat sayur...
jamu mata kat tempat ikan.....
lepas tu...
terus menuju department barang yang paling teman suka....
pelembut baju atau lebih glamer dengan nama softener....
dan jugak bahagian pencuci pinggan....



memula usha kat tmpt softener..
tapi fabric softener yang teman biasa guna..
udah kehabisan...
cepat bebeno habisnye....
pakai brand apa?...
alah...
brand murah ajer...



tapi..
bukan kaler biru....
teman pakai kaler hijau..
"perasa" avocado....
bau dia......
syahdu wwwooooooo......


lepas tu...
singgah kat department pencuci pinggan magkuk...
nah ko.....
ttttuuuuuuuuuuuu dia.....


berderet!!!!!!!
teruja hati nak amik sebotol...
tangan dah gatai-gatai dah nak sambar....
tapi....



kalo dah rm3 sebotol...
huh!!!
takde maknanye nak beli....
kene berhenti beli buat koleksi nih..
HARUS habiskan koleksi berbelas botol yang ada tuh...
mau berbulan-bulan tak beli pencuci pinggan...
hahahahahahahha.....


ada rakan-rakan blog yang suh buat review pasal Labour nih...
aisey...
teman tak layak la nak buat review bagai nih...
tapi..
dari sudut pandangan orang yang kene basuh pinggan hari-hari nih....
apa yang pasti...
teman serasi pakai pencuci pinggan nih...
berbuih pon banyak....
(tapi..takla sampai banjir sinki dengan buih!!)
bila di-sabun pinggan tuh..
idak le licin sangat sampai pinggan boleh terlepas....
cucian pun bersih..
bau dia pon sedapppp!!!!!!


tapi...
yang paling penting...
dan yang paling afdal...
kulit tangan teman yang "second hand" nih...
takde naik gatal-gatal....


kalo tak..
sengsara aje mata nak tengok celah jari-jemari penuh dengan bintik-bintik air...
huhuhuhu...
time tu nak suap Cik Mat makan guna tangan pon tak yakin...
takot kang virus tersebar melalui makanan....
tak pun.....
tak pasal je kang orang lain kata teman sakit kulit..
padahal...!!!!





4 comments

Jun 9, 2011, 8:09:00 PM

hahaha.. tu la ko. wat lagi entri puji-pujian. kan dah naik harga terus!

Jun 9, 2011, 11:22:00 PM

aku pun pakai labour.. tapi idakla sampai wat koleksi mcm ang.. kikiki...aku pakai perasa apple.. selera jek time cuci pinggan tuh.. aku baru belanja kat tesco 2,3 ari lepas, tak silap 2.30 harga dia

Jun 9, 2011, 11:55:00 PM

labour nie pun ok gak... tapi akak pakai glo giant nyer.. bau pun sodap ;)

Jun 10, 2011, 7:49:00 AM

aku pon suke labour..hoh mahalnye dekat rm3 hengget.kene tunggu diskaun la cmtu.. :)

owh pewangi avocado ye..nak try la.thnks for sharing dear.:)

Post a Comment