Ahli Kelab Kad !!

Jun 2, 2011

Home » » Flavour

Flavour

Selama cik asbenn teman cuti aritu...
dia memang RAJIN sangat tolong teman kat dapur...
kalo bab siang ikan..ayam..
semuanye lah...
serah aje pada dia....


aritu..
cik asbenn beli ikan kembung dalam 3 kilo..
bukan untuk kasik dobot makan...
tapi untuk projek ikan-ikan dia la...
ntah apa yang dia nak buat pon..
teman kurang pasti...


memandangkan kulit tangan teman ni..
jenis "fragile" sikit...
(bukan teman cakap..cik asbenn yg kata)
sarung tangan memang sentiasa ada stok kat dapur...
cik asbenn pon mintakla sarung tangan baru sepasang...
teman dengan lurus bendulnye tunjuk la kat almari mana teman simpan...


tetiba...
dengar cik asbenn sebut...
"mak aih...Nini bukak kedai ke??"


uisshh..
apsal macam pelik aje statement cik asbenn nih..
bila teman toleh tengok dia....


alamak.....
kantoi!!!!!!!!
cik asbenn tak tau pasal "hobi pelik" teman nih...


cik asbenn dah bukak almari yang salah..
hahahahahahahahhaa.....
meh sini nak cerita...


teman ada satu habit yang pelik sikit....
suka sangat kumpul pencuci pinggan jenis "labour"
sebab?..
sebabnya....
dalam banyak2 jenis pencuci pinggan...
pencuci pinggan ni aje yang tak menyebabkan kulit tangan teman gatal..


korang tau tak camne rupanye??

cenggini haa....


start dari tahun lepas lagik dah mula mengumpul...
dulu...
sebotol pencuci pinggan ni tak la mahal mana...
dalam rm1.99 aje sebotol...
selalunya...
setiap kali pergi Tesco..
WAJIB sambar 2 botol...
dalam dok kumpul tu...
ada la dalam 15 botol...


tapi...
 pertengahan tahun lepas...
sebotol pencuci pinggan ni dah jadi rm2.90!!
gila mahal....
teman pon stop la beli...
guna aje stok yang bebanyak tu...
ada jugak yang teman bawak balik sikit kasik mak...
tapi tau ajelah...
kalo banyak stok pon..
bila ditarah selalu...
bukit pon boleh gondol...



bebaru nih....
pencuci pinggan ni dah kembali murah...
rm1.99 sebotol..
tak tau lah sampai bila nak murahnya nih...
jadi..
bermula la balik "hobi pelik" teman....
sanggup tu selang sehari pegi Tesco..
semata-mata nak tambah koleksi..


 ada 2 para almari nih...
setakat nih..
yang sebelah atas memang dah sendat..
para bawah masih ada lagik separuh ruang yang kosong...



dalam teman dok bercerita pada cik asbenn pasal "hobi" teman nih...
teman tersilap sebut pada dia...
sepatutnya teman kata..
bau wangian yang teman suka = aromatea..
sebaliknya teman pegi sebut dengan cik asbenn..
"flavour" yang teman suka....
sengal!!!



sekali cik asbenn kata...
"flavour sunquick tak de ke, Nini?"
hahahahahahaha...
hambik ko!!!


gile best bau "aromatea" nih...


teman tanya cik asbenn...
marah ke dengan "hobi pelik" teman nih...
dia ketawa aje sambil cakap...


"eh,xpe..nanti kalo xcukup kordial air..boleh aje guna "flavour" aromatea nih"..


wah...gile kejam statement..
itu perli namanye!!!!




9 comments

Jun 2, 2011, 5:00:00 PM

hoho mmg pelik..

Jun 2, 2011, 5:05:00 PM

ko wat GA bagi menda ni je lah.

Jun 2, 2011, 5:12:00 PM

makbed : uiisshhh..baik aku "GA" kan aje dobot..hahaha

lulu : pelik tp benar..cheewahh!!

Jun 2, 2011, 5:32:00 PM

mai aihhhhhhhh banyakkknyaaa........:):) boleh bukak kedai nieee jual labour hahahhahahahaha.....

Jun 2, 2011, 6:19:00 PM

alalala..suwit la akak n asbenn akak nih. =)

Jun 2, 2011, 6:22:00 PM

aku nak flavour stoberi ado??? hehehhe..

Jun 2, 2011, 9:16:00 PM

As Salam. tiba2 anak MMD tanya, kenapa bu? dengan kehairanan sekali mukanya. U know why, MMD ketawa tapi tanpa suara, badan&kepala je yg terhangguk2. Geli hati bila sampai bab "FLAVOUR" tu...kih kih kih. memang tengah ketawa masa menaip ni..kelakar habis. all the best to u with your hobby!!

Jun 2, 2011, 9:20:00 PM

Amiizaa2001 : hahaha...xpyh bukak kedai..kalo mandian dobot udah abes,pakai aje labour nih

puan nina : suweet?..pheewwiiitt!! :)

eda : abes dah stoberi..kiwi ado :D

Jun 5, 2011, 7:45:00 PM

uishhh banyaknya... ni nak tanya kalau pakai jenama ni ok tak bila basuh pinggan tu... nak tahu juga review dia... teringin nak try..

Post a Comment