Ahli Kelab Kad !!

Jun 12, 2011

Home » » Faktanya....

Faktanya....

secara keseluruhan....


menu untuk santapan perut udah siap....

 sup kentang + carrot


 daging masak kicap


 daging masak black pepper


sambal sotong...



amboooiiii...
kemain banyak menu...
ada orang nak datang rumah ker?..



xde pun orang nak datang rumah..
ni namanya masak sekali harung...
tak kose teman nak bersilat pepagi hari masak...
sekarang...
cik asbenn dah kembali kepada tabiat asal...
bawak bekal dari rumah...
dia udah bosan lauk cafe katanye....
mestile bosan kan...
sebab teman masak lagik sedap dari cafe...
boleh tambah berkali-kali...
FOC lagik...
hahahahahaa....perasan!!!!!



nak tengok camne bekas makan cik asbenn yang gojess??.....



mangkuk bertingkat....



teman selalu nampak pekerja kilang especially warga asing bawak bekas camni...
satu hari tuh...
teman saje ngusik cik asbenn...
tanya dia..
tak rasa segan ke bawak bekas macam nih...
yelah...
dia kan tuan dokto...
bawak bekal pulak tu pegi keje....
somemore...
bekas makan dia tuh pulak "gojess" kemain....


cik asbenn cuma jawap....
"biarlah apa orang lain nak kata...tak perlu rasa malu..
yang penting perot kenyang"
(^o^)
( statement amik hati  teman nih!! )


teman setuju dengan cik asbenn...
berjimat ada berbagai cara..
terpulang pada diri kita sendiri camne nak aplikasikan dalam kehidupan seharian kita... 
kalo orang tu malu nak bawak bekal ke tempat keje...
dia jugak yang rugi...
sehari je dah spend almost rm10 hanya utk bfast & lunch...
let say dia keje 5hari seminggu..
sebulan dah abes rm200...


banyak barang yg boleh kita beli dengan rm200 tuh..
zaman sekarang..
semua barang mahal...
even tepung pun dah naik harga...
kalo bawak bekal dari rumah...
siap boleh request menu lagik...
kebersihan pon terjamin..
takkan la bini ko sampai hati nak sabotaj buh taik gigi dalam bekal ko...
hahahahahahahaha....





4 comments

Jun 12, 2011, 2:29:00 PM

ala, kalau temasuk taik gigi pun takde keracunan de nye... lagipun, laki ko kan dok spital. apa susah?

aku pun suka masak boh dalam mangkuk tingkat. tappi, salu aku bawak mangkuk tingkat kosong je bila balik kampung. bila balik lumut je, mangkuk tingkat tu ada isi dah. HAHAHHA...

Jun 12, 2011, 3:17:00 PM

wahhh.... buleh wat kenduri kat spital cam ni.. hehehe...

Jun 12, 2011, 10:44:00 PM

nampak sedap menu2 tuh..
mai bg sket nak rase..
kompom sedap smpi menjilat jari kaki tangan..muahaha

Jun 13, 2011, 8:58:00 AM

untung en doc dpt bini rajin...klu dpt bini cam aku...hahahhaha mkn kedai je la...

Post a Comment